آخرین اخبار
کد مطلب: 78780
12 فروردين روز مجد و عظمت ملت بزرگ ايران است
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 854

 به گزارش سلام لردگان، تنها 50 روز از پيروزي انقلاب اسلامي ملت ايران نگذشته بود که رهبر کبير انقلاب تصميم گرفت براي مشروعيت اين انقلاب مصمم وارد عرصه شود و مردم را به شرکت در انتخابات دعوت کند.
 
12 فروردين ماه 1358 بود که توجه به نظر مردم در انقلاب به اوج خود رسيد اگرچه اين انقلاب از ابتدا مردمي بود اما امام خميني(ره) با برگزاري رفراندوم خواست حضور آگاهانه و با بصيرت مردم را در تشکيل حکومت اسلامي به جهانيان ثابت کند.
 
بعد از پيروزي انقلاب در 22 بهمن 1357 در عين آشکار بودن تأثير امام خميني (ره) بر اين انقلاب تعيين نوع حکومت مورد توجه بعضي از گروه‌ها و احزاب قرار گرفت.
 
امام خميني(ره) نيز فرمودند برگزاري رفراندوم براي جواب‌گويي به برخي از سوال‌ها و کسب اعتماد و مشروعيت لازم ضروري است.
 
مردم ايران اسلامي اگرچه در حلول مبارزات انقلابي خود شعار استقلال آزادي- جمهوري اسلامي را در سرلوحه شعارهاي خود قرار داده بودند و به اين ترتيب با فريادهاي خود اجتماع قاطع خود را در مورد جمهوري اسلامي اعلام کرده بودند اما جهت تثبيت ثمره مبارزات اسلامي خود در روزهاي دهم و يازدهم سال 58 با حضور در پاي صندوق‌هاي راي به حکومت جمهوري اسلامي راي آري دادند.
 
20 ميليون و 422 هزار و 438 نفر از واجدين شرايط در رفراندوم شرکت کردند که از اين ميان 20 ميليون و 54 هزار و 834 راي موافق و 367 هزار و 604 راي مخالف به صندوق‌ها ريخته و درنهايت 98.2 درصد مردم به جمهوري اسلامي ايران راي موافق دادند.
 
اگرچه آن روزها را از نزديک حس نکرده‌ام اما گفتگو با مردماني که آن روزها را ديده‌اند همه با حس مشترکي از استقلال و سرفرازي دم مي‌زند.
 
مرد ميان‌سالي که آن روزها در ابتداي جواني بود از آن روزها چنين مي‌گويد: مردم گمان مي‌کردند که با پيروزي انقلاب اسلامي ديگر همه چيز تمام شده است ولي مشخص شد که تازه همه چيز آغاز شد هيچ کس فکر نمي‌کرد که در شرايط حساس آن زمان بار ديگر مردم براي تأييد اين انقلاب که انقلاب اسلامي آري يا نه پاي صندوق راي بيايند و اين نشان از اعتماد بسيار زياد امام خميني (ره) به مردم خود بود.
 
برگه‌هاي راي‌گيري دوقسمتي بود و شامل نيمي آري، به رنگ سبز و نيمي نه، به رنگ قرمز بود و راي‌دهندگان مي‌بايست بخش مورد نظر خود را از برگه جدا مي‌کردند و در صندوق راي مي‌انداختند مي‌توانستند قسمت بعد را همراه با خود ببرند گفته شده بود اگر کساني که رايشان براي نوع حکومت نه بود مي‌توانستند نوع حکومت دلخواه خود را در برگه بنويسد و به صندوق بيندازند./ذ
 
انتهاي پيام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

 

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس